Krav maga

Krav Maga on israelilainen, alun perin sotilaskäyttöön suunniteltu, yksinkertainen ja suoraviivainen itsepuolustusmenetelmä.

Menetelmässä on yhä erotettavissa kolme hieman toisistaan poikkeavaa näkökulmaa harjoittelulle: sotilaskäyttö, viranomaiskäyttö ja itsepuolustuskäyttö. Sotilaskäytön ja itsepuolustuskäytön periaatteet ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta itsepuolustuskäytössä tulee korostuneesti esille lainsäädännön huomioonottaminen.

Viranomaiskäytön lähtökohtana on myös lainsäädäntö. Suoritustekniikassa keskitytään enemmän hallintaotteisiin kun taas sotilas- ja itsepuolustuskäytössä lähtökohtana on vastustajan eliminointi (sotilaskäyttö) tai hyökkäyksen pysäyttäminen (itsepuolustuskäyttö).

Perusperiaatteet

Kaikki tekniikat tähtäävät suurimpaan mahdolliseen tehokkuuteen tosielämän tilanteissa. Hyökkäyksissä ja puolustautumisissa pyritään lopettamaan hyökkäys mahdollisimman nopeasti ja poistumaan paikalta. Sotilasversiossa pyritään tuottamaan vastustajalle enemmän vahinkoa ja välttämään itseen kohdistuva vahinko.

Periaatteita:

välttää uhka (siviiliperiaate)

poistaa uhka

välttää loukkaantuminen

siirtyä puolustautumisesta hyökkäykseen mahdollisimman pian

käyttää kehon luonnollisia refleksejä

iskeä mihin tahansa haavoittuvaan kohtaan

käyttää mitä tahansa aseeksi soveltuvaa esinettä kamppailussa

Tarkoitus on selviytyä aluksi välittömästä uhasta kuten kuristuksesta ja sitten estää hyökkääjää hyökkäämästä uudelleen. Lopuksi hyökkääjästä tehdään vaaraton joko tekemällä hänet taistelukyvyttömäksi tai haluttomaksi jatkamaan hyökkäystä.

Krav Magan tasojärjestelmä

Krav Magan alkuperäisenä tasojärjestelmänä on budolajeista tuttu vyöjärjestelmä (keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea sekä musta jossa on kymmenen dan. astetta). International Krav Maga Federationin (IKMF) ja Krav Maga Global (KMG) käyttävät porrastettua tasoastejärjestelmää, joka sisältää viisi practioner-, viisi graduate- ja viisi expert-tasoa.

Harjoitusasu

Krav Magan harjoittajat käyttävät harjoituksissa pääsääntöisesti mustia housuja ja t-paitaa. Asustus voi vaihdella riippuen harjoiteltavasta aiheesta. Jalkineina käytetään sisällä pehmeäpohjaisia tossuja, joko painitossuja tai itsepuolustuslajeja varten suunniteltuja, jotka mahdollistavat potkaisemisen päkiällä. Alasuoja kuuluu pakollisiin varustuksiin. Muita yleisesti käytettäviä suojia ovat hammassuoja, säärisuojat, pääsuoja sekä nyrkkeilyhanskat.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga

 

KMG2

Advertisement