Arkisto

23-24.2.2019 Kilpailtiin Konnevedellä Lapunmäen koulukeskuksessa Kahvakuulaurheilun SM-kilpailut, kilpailun järjestäjänä toimi tänä vuonna Konneveden urheilijat.

img-20190224-wa0003.jpg

Haapajärven Karateseuran Jani Nurmenniemi taisteli itsensä ensimmäisenä kilpailupäivänä suomenmestariksi mestaruussarjan long cyclessä 32kg kuulilla tuloksella 59. Tulos on uusi suomenennätys sekä oikeuttaa kilpailupaikkaan maajoukkueessa. LC on Nurmenniemen päälaji ja voitto on ensimmäinen mestaruussarjan voitto hänelle. Kilpailussa toiseksi tuli Hyvinkään Ryhdin Aleksi Tuhkanen tuloksella 55. Tuhkanen kilpailee painoluokassa -78kg ja Nurmenniemi -95kg, mutta Suomessa kaikissa miesten sarjoissa kilpaillaan vähäisen kilpailija määrän vuoksi sarjassa Avoin-painoluokka. Kilpailijoilta vaaditaan omaan painoluokkaan kuulumista maajoukkueen karsinta rajojen saavuttamiseksi.Sunnuntaina kilpailtiin mestaruussarjan biathlon 32kg, jonka Nurmenniemi vei nimiinsä tuloksella työntö:70 tempaus: 93, yhteispisteissä 116,5p. Biathlonissa toiseksi tuli Hyvinkään Ryhdin Aleksi Tuhkanen, yhteispistemäärällä 113p.

Mestaruussarjan mestaruudet ovat Nurmenniemeä kartelleet 3 vuoden ajan, sillä on kärsinyt aikaisempina vuosina lukuisista loukkaantumisista ja sairastumisesta juuri ennen kilpailuja. Tänäkin vuonna flunssakausi jyräsi pahimmoilleen pari viikkoa ennen kisoja, mutta sairaudesta oli mahdollisuus toipua ennen pää koitosta. Kilpailulajin puhtautta tänäkin vuonna valvoi Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK), joka suoritti 6 mestaruussarjan kilpailijalle dopingtestit. Erityisen hienoa on, että pienen ja vielä kehitysvaiheessa olevan lajin toimintaa seurataan niin kilpailuiden yhteydessä otetuin testein kuin myös harjoitusvaiheessa koti testauksin.

Kilpailuissa Haapajärven Karateseuran Marjo Nurmenniemi toimi toisena päätuomarina yhdessä tuomarikolleegan Marie Kaarakaisen kanssa valvomassa kilpailun sääntöjen toteutumista ja ohjaamassa lava tuomareiden työskentelyä.Marjo toimii myös vuoden 2019 Suomen painonnostoliiton kahvakuulaurheilun asiantuntijaryhmässä seura- ja kilpailuvastaavana.

Kisaamista tukemassa on ollut:
K-supermarket Haapajärvi, Suomenselän osuuspankki, Halpahalli Haapajärvi, Kalustetalo Haapajärvi ja Haapajärven kaupunki.
Kisaaminen jatkuu ja kevään aikana ilmoitellaan mihin ollaan suuntaamassa. Seuraavan kerran kuulat nousee tuomarin edessä 16.3 Äänekoskella Huiman kansallisissa kilpailuissa.

Seuraan on saatu nyt toinen virallinen kuntonyrkkeilyohjaaja, Jani Nurmenniemi on suorittanut Kuntonyrkkeilyohjaajan peruskurssin tutkinnon 12.-13.12.2018.

Onnittelut Janille!