Arkisto

Menestystä kahvakuulaurheilun MM-kilpailuissa 22-24.11.2019

Puolan LodzissaHalaSportowassa kilpailtiin I.K.M.F (International kettlebellmarathon federationin) Kahvakuulaurheilun puolimaratonin ja maratonin maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut olivat kaikkien aikojen suurimmat, mukana oli 25 maata ja 225 osallistujaa. Suomen maajoukkueessa mukana oli 9 aikuista ja 3 junior nostajaa. 

Kilpailumatkaan lähdettiin 21.11 aamuyöllä lentäen Münshenin kautta kohti Warsovaa, jossa suurin osa joukkueesta kokoontui ja kisakaupunkiin Lodziinsiirryttiin maajoukkueen yhteiskuljetuksella punnitukseen. Joukkueen johtaja Kim Jossfolk hoiti joukkueen rekisteröinnin ja kaikki nostajat pääsivät punnituksessa omiin painoluokkiin. 

Puolimaraton tarkoittaa tässä yhteydessä 30min nostoaikaa, ja täysmaraton 60min nostoaikaa. Nostoja tehdään oman sarjavalinnan mukaan joko yhden tai kahden käden nostoina. Kids-sarjoissa pienimmillä lapsilla nosto aika on 15min, mutta junior ikäisillä nostajilla kilpailuaika on jo 30min. 

Perjantaina 22.11 Nurmenniemen kilpailu-urakka alkoi LC16 puolimaratonilla. Tuloksena 282 ylitti vanhan maailmanennätyksen, mutta sarjan voitto kuitenkin tässä lähdössä meni Puolaan ja Nurmenniemi sijoittui pronssi sijalle.

Lauantaina 23.11 oli edessä Nurmenniemen päälaji oaj28, jossa hän on Suomessa käydyissä kilpailuissa tehnyt lupaavaa tulosta. Tulokseksi tässä tuli 549, ollen uusi maailmanmestaruus ja uusi maailmanennätys. Vanha maailmanennätys nousi 43 toistolla. 

Sunnuntaina 24.11 edessä oli Nurmenniemelle kilpailusaralla täysin uusi kokemus 60min täysmaraton. Lajina tällä kertaa oaj24. Työskentelytahti oli koko tunnin ajan todella tasaista ja tuotti tulokseksi 1209 toistoa, uusi maailmanmestaruus ja maailmanennätys. Kilpailussa toiseksi tullut jäi jälkeen 490 toistoa. 1209 toistoa oikeuttaa Nurmenniemeä anomaan I.K.M.F liitosta “Master of sport worldclass” sertifikaattia, koska ylitti 1200 toiston rajan, jota pidetään merkittävimpänä ranking tuloksena tässä lajissa.

Kisat pähkinänkuoressa:

Jani Nurmenniemi, Haapajärven karateseura

Kilpailusarja Vet1 40-49v miehet >85kg 

Valmentaja Marjo Nurmenniemi

MM pronssia LC16, 30min

MM kultaa oaj28, 30min

MM kultaa oaj24, 60min

IMG-20191126-WA0025

23-24.2.2019 Kilpailtiin Konnevedellä Lapunmäen koulukeskuksessa Kahvakuulaurheilun SM-kilpailut, kilpailun järjestäjänä toimi tänä vuonna Konneveden urheilijat.

img-20190224-wa0003.jpg

Haapajärven Karateseuran Jani Nurmenniemi taisteli itsensä ensimmäisenä kilpailupäivänä suomenmestariksi mestaruussarjan long cyclessä 32kg kuulilla tuloksella 59. Tulos on uusi suomenennätys sekä oikeuttaa kilpailupaikkaan maajoukkueessa. LC on Nurmenniemen päälaji ja voitto on ensimmäinen mestaruussarjan voitto hänelle. Kilpailussa toiseksi tuli Hyvinkään Ryhdin Aleksi Tuhkanen tuloksella 55. Tuhkanen kilpailee painoluokassa -78kg ja Nurmenniemi -95kg, mutta Suomessa kaikissa miesten sarjoissa kilpaillaan vähäisen kilpailija määrän vuoksi sarjassa Avoin-painoluokka. Kilpailijoilta vaaditaan omaan painoluokkaan kuulumista maajoukkueen karsinta rajojen saavuttamiseksi.Sunnuntaina kilpailtiin mestaruussarjan biathlon 32kg, jonka Nurmenniemi vei nimiinsä tuloksella työntö:70 tempaus: 93, yhteispisteissä 116,5p. Biathlonissa toiseksi tuli Hyvinkään Ryhdin Aleksi Tuhkanen, yhteispistemäärällä 113p.

Mestaruussarjan mestaruudet ovat Nurmenniemeä kartelleet 3 vuoden ajan, sillä on kärsinyt aikaisempina vuosina lukuisista loukkaantumisista ja sairastumisesta juuri ennen kilpailuja. Tänäkin vuonna flunssakausi jyräsi pahimmoilleen pari viikkoa ennen kisoja, mutta sairaudesta oli mahdollisuus toipua ennen pää koitosta. Kilpailulajin puhtautta tänäkin vuonna valvoi Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK), joka suoritti 6 mestaruussarjan kilpailijalle dopingtestit. Erityisen hienoa on, että pienen ja vielä kehitysvaiheessa olevan lajin toimintaa seurataan niin kilpailuiden yhteydessä otetuin testein kuin myös harjoitusvaiheessa koti testauksin.

Kilpailuissa Haapajärven Karateseuran Marjo Nurmenniemi toimi toisena päätuomarina yhdessä tuomarikolleegan Marie Kaarakaisen kanssa valvomassa kilpailun sääntöjen toteutumista ja ohjaamassa lava tuomareiden työskentelyä.Marjo toimii myös vuoden 2019 Suomen painonnostoliiton kahvakuulaurheilun asiantuntijaryhmässä seura- ja kilpailuvastaavana.

Kisaamista tukemassa on ollut:
K-supermarket Haapajärvi, Suomenselän osuuspankki, Halpahalli Haapajärvi, Kalustetalo Haapajärvi ja Haapajärven kaupunki.
Kisaaminen jatkuu ja kevään aikana ilmoitellaan mihin ollaan suuntaamassa. Seuraavan kerran kuulat nousee tuomarin edessä 16.3 Äänekoskella Huiman kansallisissa kilpailuissa.

Seuraan on saatu nyt toinen virallinen kuntonyrkkeilyohjaaja, Jani Nurmenniemi on suorittanut Kuntonyrkkeilyohjaajan peruskurssin tutkinnon 12.-13.12.2018.

Onnittelut Janille!


 

Advertisement